Bezoek uit Jena.

 

Zangkoor uit Jena bezoekt Don Bosco in Landgraaf.

Op zondag 30 april verwacht gemengd koor “Don Bosco” Landgraaf bezoek van vrienden uit Duitsland.
“Don Bosco” maakte t.g.v. het 70 jarig bestaan van de vereniging een concertreis naar Jena. Daar concerteerde Don Bosco samen met zangvereniging “Jenaer Liederkranz”. “Don Bosco” luisterde eveneens een dienst op in de “Unseren Lieben Frauen Kirche” ook wel “Schillerkirche” genoemd. Dat alles was aanleiding, dat beide verenigingen een vriendschapsband opbouwden die geleid heeft tot contacten over en weer.
Beide koren hebben sindsdien al vaker concerten gegeven zowel in Jena als in Landgraaf. Ook is er al vaker een afvaardiging op een van de jubilea van een van beiden present geweest.
Het gemengd koor der Jenaer Liederkranz 1885 e.V. uit Thüringen gaat dezer dagen op concertreis naar Amsterdam, waar ze in de Mozes en Aäron kerk een optreden verzorgen. Zij willen graag op de terugweg naar huis een tussenstop maken in Aken en daarbij een bezoek brengen aan “Don Bosco” in Landgraaf.
Uiteraard verheugen wij ons daar dan ook zeer op. Na een gezamenlijke koffietafel is er ook nu weer een kort optreden van beide koren gepland.